IMCA/PAWC 2003
  #

home

uitslagen

foto's

 

Nieuws Uit Platja d'Aro

Dinsdag: 7 oktober

Wij zijn dinsdag aangekomen in het hotel, de rest van het team volgt de komende dagen, lekker warm hier vooral als je uit Nederland vertrekt met storm en regen en naarmate we verder richting Spanje kwamen werd het alsmaar beter. We zitten nu lekker in de zon met zo'n 25 graden.

Woensdag wordt de hal klaar gemaakt voor het weekend, en als we willen kunnen we dan al vast wat trainen.Vrijdag beginnen de officiële trainingen om 12 uur. We hebben een half uur gekregen om te trainen, dat is meer dan we hadden verwacht.

Rick is vanmiddag op een inspringveldje in de hal wat aan het trainen geweest, met applaus van de spanjaarden. En niet te vergeten met de locale televisie die opnames heeft gemaakt. Wij dus 's avonds naar een van de vele kroegen waar ze de locale televisie konden ontvangen. En jawel Max in vol ornaat op Television Costa Brava. Die verassing hebben we dus alvast binnen.

Woensdag 8 oktober

We hebben de spanjaarden maar een beetje geholpen met het leggen van het tapijt, zonder ons was het vast niet gelukt, ook die punten hebben we alvast binnen. De meeste van het team zijn nu aangekomen de stemming stijgt en het bleef nog lang onrustig in Platja d'Aro.

Donderdag 9 oktober

We hebben last van onze knieën, dus vandaag geen tapijt leggen meer, een deel van de groep gaat naar Barcelona, wij blijven in Platja beetje luieren, zonnen boodschappen doen en weer luieren, een dagje rust was wel nodig. s'avonds was de spaanse chinees niet zo gelukkig toen we met 25 man binnen kwamen zetten en het niet meer rustig te krijgen was in het dorp.

Vrijdag 10 oktober

Het is nog steeds warm maar het hele team is in trainingspak aanwezig voor de laatste training, alles loopt goed, Werner neemt de schutting, paaltjes en handling onder zijn hoede, ik de katteloop, wip en weer een zwarte tunnel. De tunnel ligt vlak op de grond en de honden hebben er geen problemen mee. De raakvlak toestellen zijn erg scherp en Max is nu al geblesseerd. Gelukkig is Aukje aanwezig om de achterpoten te verbinden. Aan het eind van de middag met zijn allen naar het dorp voor de parade, waarom alles zo lang moest wachten weet ik nu nog niet maar uiteindelijk kwam de optocht in beweging veel gezang en zo nu en dan een biertje uit de vele standjes langs de weg om de droge kelen te smeren. Aan het eind van de route in de hal aangekomen begon de officiële opening, Luis Ciurana opende de wedstrijd met wat korte woorden en de opening was klaar, kort maar krachtig. Beter dan een uur naar verhaaltjes luisteren waar niemand wat van verstaat. Er werd nog een paragility wedstrijd gehouden, waar Susan een foutloos rondje neerzette, het telde nog niet mee voor de punten maar een goed begin was het wel. Na afloop met z'n allen maar weer wat eten en een drankje, klaar voor de echte wedstrijd.

Zaterdag 11 oktober

De eerste wedstrijd dag: Relinde mag alle individuele combinaties keuren, John Gilbert de teams en Francico Alegre de paragility. De uitslagen zijn te vinden via de link uitslagen. De eerste groep die moest lopen waren de small. Natasja, Floor, Gerry en Kitty gingen er volledig voor en liepen allemaal een foutloos rondje. Ze eindigden resp. als 4e, 5e, 6e en 15e, Natasja eindigde 4 tiende achter nummer 3 Eva Lacnakova, in Liévin was dat verschil 8 tiende, een prima resultaat.

De tweede groep waren de medium Jurgen liep voor wat hij waard was en kreeg Ashley foutloos rond het leverde een 4e plaats op, Susan met een fout op de insteek paaltjes liep verder een prima rondje, Majorie foutloos maar door een beetje glijden in de paaltjes een iets te langzame tijd om in de top mee te kunnen komen eindigde als 8e. De Tsjech Liska Radovan werd eerste en kwam niet eens in Liévin met deze hond aan de start. Diane liep een prima 3e plaats door 1 sec. achter Olga Edrova te eindigen, deze Tsjechische werd 5e op de jumping in Liévin. Het was alleen jammer dat Silvia Trkman (Wereldkampioene FCI) om privé redenen niet aanwezig kon zijn, anders hadden we ook met haar de strijd aangegaan.

De derde Groep de Large, altijd spectaculair om naar te kijken en ook hier deed de nederlandse selectie het prima. Brenda had pech met een latje maar liep wel de 5e tijd, Melanie en Rick liepen foutloos en werden resp. 6e en 8ebeen knappe prestatie op zo'n gladde vloer, Rob was bijna de snelste van allemaal, latjes aanraken maar toch blijven liggen, glijden in de bochten enz. alles wat behendigheid mooi maakt kwam in zijn rondje voor, hij eindigde als 2e achter de Tsjechische Martina Klimesova. In Liévin liep Rob haar er noch uit (maar toen had hij 2 fouten). Een goede uitgangspositie voor het Vastparcours van morgen.

De teams:
In de middag gingen we door met het vastparcours voor teams de beste drie uitslagen van de vier lopers telden, het mini team liep goed, Gerrie vergiste zich in de muur en kwam daardoor met een disk van het tapijt maar de andere 3 liepen foutloos een 2e plaats was het resultaat. Het medium team had meer problemen en bleven steken op de 5e plaats. Bij het large team ging het beter en al viel Brenda bijna over Floss heen en kon Rick max nog maar net voor een verkeerde sprong behoeden, ze eindigden toch op een eervolle 3e plaats achter Tsjechië en Spanje.

Ook bij de Paragility die hierna volgden was het resultaat voor Susan Rekveld zeer bevredigend, ze eindigde op de eerste plaats, klaar om haar titel de tweede dag te verdedigen.

Zondag 12 oktober

De laatste dag van de 4e IMCA is aangebroken, iedereen nerveus en klaar voor de strijd.
Als eerste waren weer de mini's aan de beurt, Kitty mocht als eerste starten en liep een foutloos rondje, een 10e plaats op het vastparcours en een 8e plaats overall waren voor haar een prima prestatie, een IMCA waar ze trots op mocht zijn. Gerrie, Floor en Natasja moesten achter elkaar lopen, altijd lastig te coachen maar Werner deed het perfect. Gerrie liep zoals alleen zij lopen kan en kwam met een 2 sec. achter op de nummer 1 (Radovan Liska, 3e op het vast parcours in Liévin) over de finish. Ze eindigde op het vastparcours op de 4e plaats en overall op de 3e plaats, de eerste medaille was binnen. Floor had meer moeite met het parcours en moest 2 sec. inleveren op Gerrie waardoor ze 6e werd, overall werd Floor 5e voor het eerst bij het IMCA team een prima prestatie. Alle ogen waren toen gericht op Natasja, het begon allemaal zoals we van haar gewend zijn, maar op de paaltjes verstapte Joura zich en sloeg ze een paaltje over, bij de wip ging het weer mis ze blesseerde zich bij het landen vanaf de wip waarna ze met moeite over de breed en langs de volgende horde liep Natasja controleerde of Joura nog kon lopen en liep toen haar rondje uit. Ze kreeg een disk. juist op het moment dat alles er op leek dat ze haar titel van vorig jaar kon prolongeren. Het blijft een sport en je blijft afhankelijk van je hond maar het is soms jammer dat je er niet meer invloed op uit kan oefenen.

De medium moesten toen naar de start,
Susan moest als eerste van het nederlands team starten, Chippie liet zien waarvoor hij uitgekozen was en kwam foutloos tot een 7e plaats en een 14e plaats overall. Majorie moest daarna starten, na haar problemen bij het vastparcours van gisteren bij het team in de paaltjes, waren voor haar vooral de paaltjes van belang om goed door te komen, alles ging naar wens en ze liep een uitstekend rondje, werd 8e op het vastparcours en 7e overall, de 3e plaats die ze vorig jaar haalde kon ze niet evenaren maar misschien lukt dat volgend jaar weer. Toen kwam Jurgen aan de start, ging als een speer weg en hield dat een heel eind vol, tot er halverwege het parcours een latje viel, zijn eind tijd was achteraf goed geweest voor een tweede plaats, alleen het latje was dodelijk voor zijn 4e plaats en hij zakte naar een 14e plaats op het vastparcours en naar de 12e plaats overall. De laatste medium aan de start was Diane, ze moest haar 3e plaats verdedigen en ze deed dat met overgave. en kwam over de finish met een foutloos rondje. Helaas was haar tijd door hier en daar wat glijden in de bochten niet snel genoeg om haar 3e plaats vast te houden, ze zakte en kwam uit op een prima 4e plaats overall.

Het slot stuk van het individueel lopen waren de large honden.
Als eerste kwam Brenda aan de start, Ze wilde nu een foutloos rondje lopen maar jammer genoeg dacht Floss dat je onder de eerste horde heen mocht, niet dus, en de een na laatste lat was hem ook te veel en dus kwam Brenda met 2 fouten over de finish, ze eindigde op een 20e plaats overall. Ik hoop dat het volgend jaar een beter resultaat oplevert want ze zijn er goed genoeg voor, dat bleek wel uit de selectie wedstrijden. Toen kwam Rick aan de start, hij moest een 8e plaats verdedigen, max ingepakt aan de poten ging als een speer van start, en liep de 4e tijd alleen had hij er jammer genoeg ook 2 latjes bij afgegooid. Overall zakte Rick naar een 15e plaats. Melanie was de volgende aan de start van het nederlands team, Relinde Peschier keurde en die kijkt zowel naar oploop als afloop katteloop, Melanie was er dus extra op gebrand om die goed te doen, Jen-Ai dacht er anders over en kwam dus met een fout van het parcours af, zijn tijd was prima maar Melanie kon haar 6e plaats niet verbeteren en zakte naar een 14e plaats. Toen was alle hoop op Rob gevestigd, hij kwam voor de 3e keer aan de start op een IMCA wedstrijd, nu voor de tweede keer met Twister. Vorig jaar had Rob geen geluk en was dus extra gebrand het nu wel goed te doen. Twister deed wat van hem verwacht werd, een foutloos rondje in de tot dan toe de snelste tijd, met nog een hond te gaan.de spanning was te snijden. Martina Klimesova met Aralia, was in Lievin als ze geen foutje zou hebben gelopen bij de top4 geëindigd, liep ook nu een prima rondje, een wijde bocht halverwege het parcours werd haar echter fataal, ze verloor 0,6 sec op Rob die daarmee niet alleen het vastparcours won maar ook overall als beste uit de strijd kwam. Het was hem gelukt!!!! Toch een IMCA wereldkampioen.

Het bleef nog lang onrustig, maar het volgende programma onderdeel was aan de beurt, Jumping voor de teams. Het Small team was als eerste van het nederlands team aan de beurt en moest haar 2e plaats verdedigen. Dit keer ging alles naar wens en liepen alle vier de honden een foutloos rondje. Om Tsjechië in te halen moesten hun minimaal 1 fout lopen. Hun beste 3 honden liepen echter ook foutloos en waren dus niet meer in te halen. Het Small team bleef dus 2e, vorig jaar nog 3e dus volgend jaar hopelijk een 1e plaats. Het medium team had veel moeite met de jumping, alleen Susan liep een goed rondje, het medium team eindigde op een 5e plaats, zeker voor verbetering vatbaar. Tenslotte moest het Large team zijn 3e plaats verdedigen. Ook nu liepen de beste 3 honden 1 foutje, wat hun totaal op 2 fouten bracht, Spanje en Tsjechië liepen minder fouten en bleven dus resp. 2e en 1e. Vorig jaar in Guyla werd het large team nog Wereldkampioen, Ook voor hun geld, volgend jaar gaan we er weer voor en dan weer eerste, en met een beetje geluk moet dat zeker lukken.

Ook voor de Para's was het vandaag de laatste kans op een wereldtitel. Susan ging als laatste van start maar Quita gooide 2 latjes in een verder prima rondje. Jammer want ook Susan was er erg op gebrand om haar wereldtitel te prolongeren.

Al met al een heel gezellige IMCA en zeer veel goede resultaten, Een titel voor Rob Peen met Twiser, een 3e plaats voor Gerry vd Velden met Mirza een 4e plaats voor Diane van Bree met Kinkajou. Bij de teams een 2e plaats voor het Small team en een 3e plaats voor het large team.

We gaan ons klaar maken voor volgend jaar Oostenrijk, dat de prestaties weer zo goed mogen worden.